AdoptieBanner
Mijn adoptieverhaal

Als baby werd ik geadopteerd uit Sri Lanka door een Nederlands stel. Ik heb een oudere broer die ook geadopteerd is uit Sri Lanka, maar uit een ander gezin, en later kregen mijn ouders ook nog een biologisch eigen kindje: mijn broertje (inmiddels 2 meter lang đŸ˜‰ ). Een ‘samengesteld’ gezin dus, maar daarom des te leuker!

Vanaf jongs af ben ik nieuwsgierig geweest naar mijn adoptie, mijn biologische familie, mijn land van herkomst, mijn cultuur. Ik had allerlei vragen die jij misschien ook wel hebt: waar kom ik vandaan? Wat heb ik daar achtergelaten en waar wil ik naar toe? Wat en wie horen er nu bij mij? Wil ik mijn biologische familie proberen te vinden? Wat als ze niet te vinden zijn? Wat als het tegenvalt? Wat als ik tegenval? Etc.

Tijdens de puberteit vond ik het soms lastig dat mijn klasgenoten vaak niet  begrepen waarom ik nieuwsgierig was naar mijn achtergrond of waarom ik me soms anders voelde dan de rest. Ik heb er veel aan gehad dat ik er met iemand over kon praten. Om deze reden werk ik graag met jeugdigen en/of hun ouders uit een samengesteld gezin om deze soms moeilijke onderwerpen samen door te werken.

Opleiding

Tijdens mijn universitaire studie aan de Universiteit van Amsterdam heb ik me gespecialiseerd in klinische ontwikkelingspsychologie (dat betekent de behandeling van kinderen, jongeren en jongvolwassenen). Tijdens deze studie heb ik onderzoek gedaan naar o.a. de veerkracht van adoptiekinderen en hun (over)representative in de gezondheidszorg.

Ook heb ik de (voor toekomstige adoptieouders verplichte) voorlichtingsbijeenkomsten van Adoptievoorzieningen bijgewoond, waarin o.a. de volgende onderwerpen uitvoerig aan bod kwamen: de biologische ouders, de voorgeschiedenis van het kind, verlies en rouw, hechting, identiteit en loyaliteit en wensen en grenzen ten aanzien van het te adopteren kind.

Verder houd ik me op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van (inter)nationale adoptie, vakliteratuur, lezingen en psychologisch onderzoek en ben ik ingeschreven bij de Nederlandse Adoptie Stichting (NAS).

Aanmelden? Vragen of opmerkingen? Of wilt u dat ik een lezing of workshop kom geven? Neem dan contact op.