KinderBanner

Kind-en-Jeugd

Ouders maken zich soms zorgen om hun kind. Dat hoort er nu eenmaal bij. Het kan zijn dat u zich zorgen maakt om het gedrag of de gevoelens van uw kind. Misschien zit uw kind niet lekker in zijn/haar vel, is het vaak verdrietig, angstig, somber of boos. Misschien kampt uw kind met een negatief zelfbeeld of wordt het gepest. Misschien gaat het op school niet lekker. Misschien maakt u zich zorgen om het verleden van uw kind of om zijn/haar toekomst. Misschien zijn er redenen (gebeurtenissen) waardoor u zich extra zorgen maakt om uw kind: nare ervaringen in de jeugd, adoptie, pleeggezinschap, een (v)echtscheiding of uitbreiding van het gezin, een verhuizing, het verlies van een dierbare, noem maar op. Zie hieronder een korte uitleg over waarom kinderen/jongeren naar een psycholoog gaan.

 

Zich een beetje zorgen maken om uw kind hoort bij het ouderschap. Wanneer ‘een beetje zorgen maken’ overgaat in ‘echt zorgen maken’, wanneer klachten niet zomaar over gaan, of wanneer uw kind’s ontwikkeling lijkt vast te lopen, kunt u terecht bij de Kind en Jeugd (K&J) psycholoog. Want als ouder kunt u zich behoorlijk onzeker en onmachtig voelen: hoe ga ik hier mee om? Er is immers geen Papa-en-Mama-school die u hierbij kan helpen. Gelukkig kunt u in al deze gevallen (en meer) terecht bij de K&J Psycholoog.

Als K&J psycholoog werk ik met kinderen vanaf 4 jaar t/m 23 jaar en met hun ouders en soms ook andere gezinsleden. In de behandeling werk ik meestal met kinderen of jongeren individueel, maar ouders worden vaak betrokken bij de handeling.  Wanneer een kind jonger dan 16 is, heb ik van beide ouders (indien gedeelde voogdij) toestemming nodig om met het kind te kunnen werken. Een jongere van 16 mag zichzelf aanmelden. Het komt ook voor dat ik alleen met de ouders werk, om op die manier het kind of de jongere te helpen. Dit heet ouderbegeleiding.

Na een of twee intakegesprekken kunnen we overleggen in welke vorm en in welke formatie we de behandeling starten.

Aanmelden kan via dit contactformulier.